• image 1
  • image 1

Nasiona kopru włoskiego (fennel) 100g

Dostawa: 2 dni

East End

7.00 PLN

Jednorazowo można zakupić maksymalnie 50 sztuk produktu. Jeśli chcesz kupić więcej skontaktuj się z nami.

Zastosowanie kulinarne kopru włoskiego

Liście kopru są używane głównie w kuchni francuskiej i włoskiej w sosach do ryb i w połączeniu z majonezem. We Włoszech fenkuł jest również używany do przyprawiania pieczeni wieprzowej i pikantnych kiełbasek, zwłaszcza można go spotkać w florenckim salami finocchiona. Liście kopru włoskiego tradycyjnie uznawane są  za jedne z najlepiej pasujących ziół do potraw z ryb.

Anglicy wykorzystują nasiona w prawie każdej potrawie rybnej, zwłaszcza w bulionach na których gotuje się ryby oraz owoce morza. Fenkuł jest używany do podkreślenia smaku pieczywa, ciast i słodyczy. Jest składnikiem chińskiej mieszanki przypraw pięciu smaków i niektórych mieszanek curry.

Niektóre trunki są aromatyzowane koprem włoskim, między innymi fennouillette, akvavit, gin oraz był używany do destylacji absyntu.





źródło:http.www.przyprawowy.pl

Send a message when a product is in stock

Choose your variant and leave your email address. We will notify you, when your product is in stock.

-->